MTS

“A MA EMBERÉNEK, AKI A TEGNAP ÚTJAIN, MÁR A HOLNAP AUTÓJÁVAL KÖZLEKEDIK”

A VEZETÉSTECHNIKA Bt. a MOBIL TRAINING SYSTEM névvel jelölt szakmai programba tartozóan 2004 Júliusától az alábbi képzési formákat, illetve ezzel kapcsolatos szolgáltatásokat ajánlja megrendelői felé:

  1. A Vezetéstechnika, és a közlekedésbiztonság témakörébe tartozó elméleti oktatás audiovizuális, és egyedi saját gyártású szemléltető eszközök felhasználásával cégek részére a cég Képzési Központjában vagy más kijelölt erre alkalmas helyen.
  2. Vezetéstechnikai elméleti és gyakorlati kurzusok lebonyolítása itthon és külföldön magánemberek és cégek részére (60–80–100 Km/h sebességhatárok mellett) különböző tapadási feltételek mellett.
  3. Képességvizsgáló műszerek, és pszihológus szakember bevonásával szervezett vezetéstechnikai tréningek, ahol gyakorlás előtt, és után alkalmasságvizsgálattal felérő méréseket végzünk, és azt dokumentáljuk.
  4. Gépjármű-értékesítéssel, -kölcsönzéssel, -gumiabroncs forgalmazásával foglalkozó cégek, illetve flottát üzemeltető vagy használó cégek részére – eseti megbízás vagy szerződés alapján – képzési programok elkészítése, dokumentációk kidolgozása, előadások, bemutató programok szervezése, tesztek, tesztvezetések, vásárlói nyílt napok gyakorlati részének lebonyolítása, speciális új típusismertető, és összehasonlító tréningek szervezése.
  5. Egyéb olyan autós baráti találkozók, old timer találkozók, klubtalálkozók, márkatalálkozók, szakosztály gyűlések, kisebb kiállítások, szervezett körülmények között végrehajtandó szabadedzések szervezésében közreműködés, amelyben szerepet kaphat a cég szakmai elhivatottsága, partnereinken keresztül egyéb szabadidős tevékenység szervezése, és lebonyolítása.
  6. Rendezvényeken, egyéb roadshowkon kerékcsere versenyek, bemutató tréningek megszervezése és lebonyolítása.

Elsősorban saját autó használatával kerülnek meghirdetésre a vezetéstechnikai kurzusok, hiszen saját autóját, és önmagát szeretné mindenki kipróbálni a képzés során.

A tréningek rendszerére jellemző, hogy alaptematikájában valamelyest alkalmazkodik a megrendelők eddig leggyakrabban kért igényeihez, de ugyanakkor a biztonságot tartja mindenkor a legfontosabb szempontnak.

Ez alapján az alábbi Erste Leasing vezetéstechnikai kurzus típusok kerülnek meghirdetésre:

  • jogosítvánnyal még nem rendelkező vezetők részére vizsgára felkészítés, oktatóautóval és szakember irányításával, rutinpályán vagy a forgalomban, igény szerint zárt pályán
  • friss jogosítvánnyal rendelkezők, vagy újrakezdők részére, saját autójukat használva gyakorló vezetés egyedi igények figyelembevételével, közúton illetve zárt pályán (ennél a tréningnél az instruktor végig a vezető mellett van, szakmai szempontok figyelembevételével a kívánt szint eléréséig napi meghatározott óraszámban vezet a forgalomban, vagy zárt pályán a jelentkező)
  • egyéni közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai továbbképző tréning már valamilyen gyakorlattal rendelkező vezetők részére.Itt elsősorban a defenzív vezetés alapjait ismeri meg a vezető, napi időtartama 2 – 4 óra. Forgalomban, és zárt pályán zajlik a képzés, írásba foglalt standard tematikáját, amely 46 pontból áll, szakmai szempontok alapján zárt körben kezelem, és nem publikus. Amennyiben a megrendelő pl. a munkáltató kéri, lehetőség van arra, hogy az instruktor a vezetés végén egy írásos véleményt fogalmazzon meg, és azt átadja a megrendelőnek. Így kiszűrhetők azok a vezetők, akik valamilyen addig nem behatárolt ok miatt, több közúti eseményben részesek, esetleg gyakrabban okoznak baleset, kockázatvállalóbbak.
  • félnapos vezetéstechnikai alap kurzus, zárt pályás, max. 6-8 fővel dolgozik egy instruktor 45 perces elméleti oktatással kezdődik a tréning, a legjellemzőbb témakörök a helyes ülésbeállítás, kormányfogás, vészfékezési technika vészfékezés, célfékezés, manőverezés, kerülés (vizes úton és csúszós burkolaton) kezelhetőség vizsgálat, menetdinamikai vizsgálatok, többféle tapadás mellett kockázat felismerés és kezelés alaptételeit ismeri meg és gyakorolja be a vezető. A gyakorlatok során az autóba épített elektronikus biztonságtechnikai rendszereket is megismeri a vezető működés közben (ABS, ESP, ASR)
  • egynapos vezetéstechnikai kurzus, zárt pályás, max. 6-8 fővel dolgozik egy instruktor45 perces elméleti oktatással kezdődik a tréning, a standard témakörök a helyes ülésbeállítás, kormányfogás, vészfékezési technika vészfékezés, célfékezés, manőverezés, (vizes úton és csúszós burkolaton) kezelhetőség vizsgálat, az autó menetdinamikai tulajdonságainak vizsgálata, kockázat felismerés és kezelés alaptételeit ismeri meg és gyakorolja be a vezető. A nehéz helyzeteknél a kimenekülés alapszabályait, és a gyakorlatok során az autóba épített elektronikus biztonságtechnikai rendszereket is, működés közben (ABS, ESP, ASR).
    • íveken autózva az alul és túlkormányzottság kivédésének gyakorlására van lehetőség
    • ügyességi gyakorlatok a precíz vezetés elsajátítása érdekében
  • cégeknek meghirdetett, egyedileg összeválogatott gyakorlatokból álló, minden résztvevő részére azonos tematikájú közlekedésbiztonsági tréning, zárt pályás , létszám 6-8 fő, lényege hogy akár több száz fős csapat minden tagja pontosan ugyanazt a programot hajtsa végre, és a pilóta tréningen nyújtott teljesítményéről pl. a munkáltató kérhet egy rövid szakmai értékelést személyre szabottan, időtartama fél vagy egy nap, az igényektől függően.
  • speciális, fiziológiai méréssel, képességvizsgálattal, szintfelméréssel egybekötött gyakorlati tréning, balesetben gyakrabban érintett pilóták sajátos vizsgálata (egy képességvizsgáló labor műszereit a Képzési Központ épületébe telepítjük és a képességvizsgálatokat reggel, majd délután a gyakorlás után is elvégezzük, az eredményről egy pszihológus írásos szakvéleményt ad ki a megrendelő számára).
  • rövid típusismertető tréning cégek dolgozói vagy magánemberek részére ( ez a tréning kifejezetten egy flottát üzemeltető, és azon belül típuscserét végrehajtó cégeknek ajánlott)
  • speciális zártkörű tréning, szintfelméréssel ( pl. biztonsági cégeknek), speciális utánfutókkal, lakóautókkal rendelkezők részére trénig, illetve 2-3 órás gyakorlási lehetőség
  • buszvezetők, és teherautó vezetők részére kiírt vezetéstechnikai tréning, vizes felületen, és műgyanta burkolaton ( megengedett max. gördülő tömeg 40 t)
  • mozgássérültek részére egyedi, speciális tematika szerinti kurzusok (max. létszám 3-4 fő/kurzus, és csak májustól szeptemberig meghirdetett)

Comments are closed.